Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мексиканците срещу Доналд Тръмп

[post-views]
Мексиканците срещу Доналд Тръмп

photo_verybig_137573

Хиляди мексиканци излязоха на протест срещу американския президент Доналд Тръмп и в частност, срещу следваната от него имиграционна политика и плановете му за строеж на погранична стена. С призиви за „уважение” и „защитено достойнство”, само в столицата Мексико се събраха повече от 20 хиляди протестиращи.
В духа на национално единство, мексиканците преодоляха политическите си различия, за да се изправят срещу общ враг – Доналд Тръмп, когото определят като изключително опасен за целия регион.
Мексико се опасява, че новата политическа линия ще вкара националната икономика в криза.

„Тези политики застрашават правата на всички, застрашават правата на нашите мигранти в САЩ и поставят мексиканската икономика в риск.”

„Като мексиканци, трябва да помолим правителството, в случая президентът Пеня Нието и външният министър Видегарай, да подходят с достойнство и да ни защитят, да защитят националната сигурност от атаките на американското правителство.

Масовите протести в Мексико са вдъхновени от различни неправителствени организации, получили обществена подкрепа. Гражданите не приемат обещанията на Доналд Тръмп да намали разходите за стената и се противоспоставят на проекта, според който мексиканската страна трябва да плати спорния строеж.

Най-ново

Единична публикация

Избрани