Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължава разследването за злоупотрерба срещу Франсоа Фийон

[post-views]

francia-fionПътят на Франсоа Фийон към Елисейския дворец се оказа трънлив. Разследването за злоупотреба с финансови средства срещу кандидата за президент на френската десница продължава. След като разгледа данните от предварителното следствие, Финансовата прокуратура във Франция реши, че е рано да затваря случая.
В края на януари във Франция избухна грандиозен скандал по повод публикации в медиите, че съпругата на Франсоа Фийон и две от децата им са се облагодетелствали неправомерно от политическото положение на бившия министър-председател. Според информацията, те са получили възнаграждение за работа, която няма потвърждение, че са извършили. Веднага беше отворено и досъдебно производство по случая.
От сочен като фаворит в кандидатпрезидентската надпревара, Фийон може да загуби позиции спрямо крайнодесния кандидат Марин Льо Пен и независимия Еманюел Макрон.
Самият лидер на десницата обяви, че ще се оттегли от надпреварата за Елисейския дворец, ако бъде признат за виновен. Все пак, ако прогнозите към момента се окажат верни, Фийон няма да успее да премине първия тур на изборите на 23 април.

Най-ново

Виж още

Избрани