Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Расте напрежението между САЩ и Венецуела

[post-views]
САЩ налагат нови санкции на Венецуела – включиха в черния списък 6 петролни танкера

venezuela-usa-flagНараства напрежението между Венецуела и САЩ. Властите в Каракас спряха излъчването на испаноезичната версия на американския телевизионен канал CNN, по обвинение, че изопачава истината.
Националната комисия по далекосъобщенията на Венецуела спря излъчването на CNN заради репортаж, посветен на продажбата на венецуелски паспорти на предполагаеми терористи от Близкия Изток.
В момент на обтегнати отношения между Каракас и Вашингтон заради наложени от американска страна финансови санкции срещу вицепрезидента на Венецуела, президентът Николас Мадуро заяви, че не иска конфликт.

Николас Мадуро – президент на Венецуела:

„Не искаме проблеми с президента Тръмп. Той трябва да знае, че боливарска и революционна Венецуела и нейният народ, и аз като президент, не искаме проблеми с неговата администрация. Но те ни предизвикват да стигнем до открита конфронтация.”

Часове по-късно американският президент Доналд Тръмп публично поиска освобождаването от затвора на венецуелския опозиционер Леополдо Лопес и дори се срещна със съпругата му Лилиан Тинтори в Белия дом. Лопес беше арестуван преди 3 години и е обвинен в редица престъпления. Според опозицията става въпрос за политическо преследване.

Най-ново

Единична публикация

Избрани