Информационен център на Министерство на oтбраната

Адел триумфира с “Грами”

Дейвид Боуи е почетен посмъртно32-ADEL

На церемонията по раздаването на 59-ите музикални награди "Грами" Адел триумфира, а Металика я отчете като "черна" вечер за себе си. Британската звезда спечели "Грами" в 5 категории – 3 от четирите най-престижни отличия: за албум на годината ("25"), за запис на годината и за песен на годината ("Hello"). Освен тях – за най-добър вокален албум ("25") и за най-добро поп соло изпълнение ("Hello"). Нямаше как да бъде номинирана и за последната награда от т. нар. голяма четворка – за най-добър нов изпълнител. 
Адел победи съперничката си Бионсе, в 3 основни категории. Така тя повтори постижението си от 2012 г. с "Грами" – за албум, песен и запис на годината.
Американската поп икона се утеши с общо 4 "Грами", но в речта си  Адел изрази възхищение от Бионсе със суперлативи за албума "Lemonade". "Начинът, по който карате да се чувстват моите чернокожи приятели, е вдъхновяващ" каза тя.
Дейвид Боуи получи посмъртно 4 награди – за най-добър запис, най-добро музикално изпълнение, най-добър алтернативен музикален албум и най-добра рок песен за Blackstar, излезли броени дни преди той да почине от рак през януари миналата година. Той не получи приживе "Грами" за индивидуална песен или албум, но е печелил награда за най-добро видео и приз за цялостно творчество през 2006 г. Почит получиха две други легенди, които починаха – Принс и Джордж Майкъл. Адел запя "Fast Love" на Джордж Майкъл, но спря разплакана и започна отново.
На живо ще се запомни изпълнението на Лейди Гага и Металика – парчето е от  новия албум на рокерите "Moth Into Flame". Микрофонът на Джеймс Хетфийлд отказа и легендарният фронтмен трябваше да пее на един микрофон с попзвездата.
 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top