Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Адел триумфира с „Грами“

[post-views]
Адел триумфира с „Грами“

Дейвид Боуи е почетен посмъртно32-ADEL

На церемонията по раздаването на 59-ите музикални награди „Грами“ Адел триумфира, а Металика я отчете като „черна“ вечер за себе си. Британската звезда спечели „Грами“ в 5 категории – 3 от четирите най-престижни отличия: за албум на годината („25“), за запис на годината и за песен на годината („Hello“). Освен тях – за най-добър вокален албум („25“) и за най-добро поп соло изпълнение („Hello“). Нямаше как да бъде номинирана и за последната награда от т. нар. голяма четворка – за най-добър нов изпълнител. 
Адел победи съперничката си Бионсе, в 3 основни категории. Така тя повтори постижението си от 2012 г. с „Грами“ – за албум, песен и запис на годината.
Американската поп икона се утеши с общо 4 „Грами“, но в речта си  Адел изрази възхищение от Бионсе със суперлативи за албума „Lemonade“. „Начинът, по който карате да се чувстват моите чернокожи приятели, е вдъхновяващ“ каза тя.
Дейвид Боуи получи посмъртно 4 награди – за най-добър запис, най-добро музикално изпълнение, най-добър алтернативен музикален албум и най-добра рок песен за Blackstar, излезли броени дни преди той да почине от рак през януари миналата година. Той не получи приживе „Грами“ за индивидуална песен или албум, но е печелил награда за най-добро видео и приз за цялостно творчество през 2006 г. Почит получиха две други легенди, които починаха – Принс и Джордж Майкъл. Адел запя „Fast Love“ на Джордж Майкъл, но спря разплакана и започна отново.
На живо ще се запомни изпълнението на Лейди Гага и Металика – парчето е от  новия албум на рокерите „Moth Into Flame“. Микрофонът на Джеймс Хетфийлд отказа и легендарният фронтмен трябваше да пее на един микрофон с попзвездата.
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани