Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бивш американски генерал отказа поста съветник по националната сигурност

[post-views]
Бивш американски генерал отказа поста съветник по националната сигурност

robert-harward-320x181

Избраният от американския президент Донлад Тръмп бивш офицер вицеадмирал Робърт Харвард отказа да заема поста съветник по националната сигурност.  Мястото беше овакантено след оставката на Майкъл Флин, който напусна след скандала за неясните му отношения с Русия.
Причините за отказа на вицеадмирал Робърт Харвард да заеме поста съветник по националната сигурност са няколко.
Бившият морски офицер посочва, че отклонява предложението поради семейни и финансови въпроси.
Източници, запознати с въпроса, твърдят, че Харвард е поискал, като условие да заеме поста, да доведе собствен екип. Това е предпоставка за търкания с президентa Тръмп, който реши да остави заместник съветника по национална сигурност Кей Ти Макфарланд. До оставката на Майкъл Флин се стигна, след като стана ясно, че е разговарял с руски дипломат, много преди Доналд Тръмп да влезе в Белия дом.
В същото време американският президент се размина на косъм да не загуби още една от номинациите за администрацията си, след като сенатът одобри, с едва два гласа разлика, кандидатурата на конгресмена Мик Мълвейни за директор на Службата за управление и бюджет към Белия дом.   
Междувременно десетки хиляди американци се включиха в масовата демонстрация „Ден без имигранти”, която се проведе в дузина градове на страната. Протестът е срещу анти-мигрантската политиката на Доналд Тръмп, като целта е да подчертае значението на близо 40-те милиона натурализирани американци.
В масовият протест се включи бизнеса, като много магазини бяха затворени за един ден, и голям брой ученици и студенти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани