Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Обучение за работа с робот

11 - robot1Обучение за работа с „Роботизирана система 510 PACKBOT”, доставена по програма FMF на правителството на САЩ, се проведе в 55-ти инженерен полк, с командир полковник Росен Арабаджиев. Пходгоотовката на военнослужещите беше проведена от американските инструктори Уилям Дюран и Джордан От, които са представители на фирма „Endеavor Robotics”. В обучението взеха участие специалисти по обезвреждане на невзривени бойни припаси от състава на 55-ти инженерен полк и 61-ва механизирана бригада, съобщиха от СВ.

По време на обучението военнослужещите преминаха теоретични и практически занятия за запознаване с роботизираната система PACKBOT. В хода на теоретичните занятия обучаваните се запознаха с основните компоненти на системата, начина за работа с нея и различните режими, по които функционират роботите. Практическите занятия бяха насочени към придобиване на основни навици и умения за работа със системата в реални условия.

Отговорник по цялостното организиране и провеждане на обучението беше заместник-командирът на полка подполковник Иван Тишков. В края на петдневните занятия военнослужещите преминаха изпит и получиха сертификати от фирма „Endеavor Robotics” за придобитите знания и умения.

Най-ново

Единична публикация

Избрани