Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

По-високи цели пред спортистите с пагони

[post-views]
По-високи цели пред спортистите с пагони


28-STEFAN-VASILEVВисшият военен спортен форум на България се проведе в средата на февруари. Като изключителна успешна беше отчетена дейността на НВСФ през 2016 година. Общото събрание на федерацията прие новия бюджет за тази година, както и още един спортен клуб в редиците си. Също така във връзка с избирането на бившия командир на ВВС генерал-майор Румен Радев за президент, събранието го освободи от управителния съвет.
За постигнатото, задачите и целите пред военните спортисти говори председателят на НВСФ генерал-лейтенант о.з. Стефан Василев. 
„По време на работата на шестото общо събрание на Националната военна спортна федерация естествено акцент бе докладът за стореното от федерацията през изминалата година. Разбира се, бе обсъден и приет държавният военен спортен календар, одитът и финансовият отчет, както и утвърждаването на бюджета на федерацията за тази година. Аз съм доволен като председател на организацията, че на общото събрание от 28 присъстваха представители на 23 клуба. Така събранието бе легитимно и прие съответните решения. Радвам се също така, че ще има нов член на федерацията – ВСК в Смолян, който досега бе в състава на бригада „Специални сили”. Така общият брой на клубовете ще бъде 29. Съвсем нормално бе освободен като член на управителния съвет генерал Радев, който преди да стане президент на България знаете бе командир ВВС. В своята дейност той се представи блестящо и помощта, която той оказа бе на много високо ниво, но съгласно закона ние трябваше да го освободим. Искам да благодаря на генерал Радев затова, което направи като член на УС на НВСФ”, коментира генерал лейтенант о.з. Василев.
Президентът Румен Радев пък ще бъде награден със специален плакет за заслуги към военния спорт.
И сега основната задача, която се поставя към воините спортисти е да се повишават резултатите в различните спортни дисциплини, което ще доведе и до по-високо ниво на бойна подготовка.
Общият бюджет на НВСФ за 2017 година е 205 300 лева. 
Българската делегация, която ще участва в третите световни военни игри в Сочи отлита за Русия във вторник. 

Кирил Александров

28-PLOCHA-TRIFONПаметна плоча по повод годишнината от смъртта на големия български футболист Трифон Иванов беше открита на официалния вход на стадион „Ивайло“, от  Туньо от „Етър“ и Националния отбор Бончо Генчев, който след смъртта му го наследи на поста Председател на Зоналния съвет на Българския футболен съюз – Велико Търново. Специален венец имаше и от НВУ „Васил Левски”, където Трифон отби военната си служба и с чийто тим дори спечели отличия в турнири за военни у нас и в чужбина.

Най-ново

Единична публикация

Избрани