Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.


30-GRIGOR-1 Да, минаха четири дни и наистина емоциите избледняха. Но малко. Това, което обаче направи Григор Димитров в края на миналата седмица определено ще остане в българската история. И извън спортнато. Григор е пример за подражание не само за младите. Всъщност той показа, че е далеч по-мъдър от всички, имащи претенции да са нещо по-значимо в тази държава. Без фанфари, без излишни обещания, с перфектни действия на корта, със сърце и усмивка Гришо само за броени часове ни показа, как наистина се постигат големите неща в живота. 
С много работа и … доброта. А за жалост в България те не са на почит. Не от вчера …
Това, което стори на корта Григор е известно. Милите дребни жестове извън спортната площадка сякаш останаха на заден план. Защото световната звезда не подмина нито едно хлапе за автограф, тренира с таланти, дълго време бе с колегите си от националния тим, получи орден от спортното министерство, дискретно ни показа световно известната си приятелка Никол Шерцингер, намери време за баба и дядо в Хасково и призна по детски, че по-хубаво от кухнята на мама няма и не се намира на света по-голяма сила от тази на бащината стряха.30-GRIGOR-2  
Гришо не позволи на политици и богаташи да го припознаят. Бе дискретен и вежлив към всички. Дори благодари на журналисти и фенове. Сърдечно благодари, макар отлично да съзнава, че много от тези хора, които през отминалите дни бяха в „Арена Армеец” са се показвали като „капацитети” в миналото и злорадствали при негови провали.
Ала Григор победи с добро и с усмивка. 
„Това ще ми остане един от най-добрите спомени – спечелването на турнир в България. Не само пред родителите ми, но и пред родна публика. Не е лесно да се играе вкъщи. Дойдох, видях и го направих“, каза Димитров на тръгване.
Иначе Григор Димитров спечели 85 945 евро от наградния фонд на турнира от сериите АТР250 в София.30-GRIGOR-3
Рекордният брой публика определено помогна на Гришо да прибере шеста титла във витринтата си от турнирите в календара на АТР.

Най-ново

Избрани