Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Разпределени са ресорите на заместник-министрите

[post-views]
Стефан Янев: Не говорим с войнствена риторика, за да не се затваря вратата за дипломацията

ministerstvo_otbrana_sgradaСъс своя заповед министърът на отбраната Стефан Янев разпредели ресорите на своите заместници. Заместник-министър Михаил Михайлов ще подпомага министъра по политиката в областта на планирането и ефективното разходване на ресурсите за отбрана, проектното управление, стандартизирането и сертифицирането на военната и специалната продукция, политиката по въоръженията и инвестициите в отбраната, публично-частното партньорство, управлениет на държавната собственост, утилизацията, международната политика, подготовката и провеждането на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., която е от компетентността на МО.
На заместник-министъра на отбраната Стефан Петров се възлагат функции по политиката в областта на подготовка на страната за отбрана и 
членството на България в НАТО
изграждането на способности по КИС и кибер отбрана, усъвършенстване на нормативната уредба, социалната политика в МО, създаването безопасни и здравословни условия за изпълнение на военната служба и за полагане на труд, полагането на грижи за ветераните, военноинвалидите и военнопострадалите, взаимодействието с неправителствени организации, осъществяването на военнопатриотичното обучение.
Заместник-министър Любомир Пеев ще подпомага министъра по 
информационната политика на МО и БА
управлението на човешките ресурси, здравната политика, опазването на околната среда, военното образование и военнонаучните изследвания.
Министърът на отбраната възлага на заместниците си и общия контрол върху дейността на структури на пряко негово подчинение. Заместник-министър Михаил Михайлов ще контролира търговските дружества с държавно участие в капитала, в които министърът на отбраната упражнява правата на държавата, ВМА, Националния военноисторически музей, ИА „Военни клубове и военно-почивно дело. На заместник-министъра на отбраната Стефан Петров се възлага 
контрола на дейността
на Военна академия „Г. Ст. Раковски”, Института по отбрана, Националната гвардейска част. Заместник-министър Любомир Пеев ще контролира работата на Информационния център на Министерството на отбраната, Националния военен университет, Висшето военноморско училище, Професионалните сержантски колежи. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани