Информационен център на Министерство на oтбраната

Пловдив почита 144 години от гибелта на Апостола на Свободата Васил Левски

DSC08367На 19.02.2017 г. от 11.00 часа на паметника на Васил Левски на централната алея в парка „Бунарджика” в гр. Пловдив се проведе възпоменателна церемония по отдаване на почести с полагане на венци по случай 144-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски.
От 10.00 часа в църквата „Св. Св. Петър и Павел” бе отслужена панихида в памет на Васил Левски  и загиналите за Освобождението на България.
Строя на почетния караул от състава на формирование от Пловдивски гарнизон и Представителния духов оркестър на ВВС, беше приет от Началника на щаба на 68 бригада Специални сили полковник Димитър Бучков.
Слово по случай възпоменателното честване произнесе господин Георги Василевски – преподавател по история в Националната търговска гимназия – Пловдив.
На тържеството да присъстваха Кмета на гр. Пловдив господин Иван Тотев,  Областният управител господин Здравко Димитров, Председателя на Общинския съвет госпожа Савина Петкова, кметове на райони, общински съветници, военно-патриотични съюзи, други представители на местната администрация, много граждани.
Венци и цветя бяха поднесени от името на Кмета на града, Областният управител, Председателя на Общинския съвет, Н.В.Пр. Пловдивски митрополит Николай, Началника на гарнизон Пловдив, Руската федерация, районните кметове в гр. Пловдив, военно-патриотичните съюзи, обществени и политически организации, граждани.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top