Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов съветник по национална сигурност – президентът Tръмп посочи генерал Mакмастър

[post-views]
Нов съветник по национална сигурност – президентът Tръмп посочи генерал Mакмастър

mcmaster-322541-810x0Американският президент Доналд Тръмп посочи генерал-лейтенант Хърбърт Реймънд Макмастър за свой съветник по националната сигурност. Той заменя Майкъл Флин, който беше принуден да подаде оставка след едва 3 седмици на поста. Президентът определи ген. Макмастър като „изключително талантлив и опитен мъж, високо ценен от всички военни”.
Изненадващо президентът Доналд Тръмп направи изявление от резиденцията си в Палм Бийч, Флорида и обяви новия съветник по националната сигурност. Генерал-лейтенант Хърбърт Реймънд Макмастър е служил в Ирак и Афганистан, където се е борил срещу корупцията. Има и сребърна звезда за службата си по време на Войната в залива.
Генерал-лейтенант Кийт Келог ще оглави Националния съвет за сигурност след като временно изпълняваше длъжността съветник по национална сигурност след принудителното оттегляне на Майкъл Флин. Той напусна поста преди седмица, когато беше доказано, че е излъгал Белия дом за съдържанието на разговорите си с руския посланик във Вашингтон.
Междувременно в цялата страна хиляди американци превърнаха традиционно празничния „Ден на президентите”  в ден на масови протести срещу Доналд Тръмп, под надслов „Това не е моят президент”.

„Вярвам, че по време на кампанията си сътрудничи с руснаците и затова трябва да бъде сменен и вкаран в затвора. Трябва да го изгоним от Белия дом.”

Протестиращите се обявиха срещу следваната от Тръмп политическа линия, включително срещу предложените съкращения на федералните разходи и изграждане на стена по границата с Мексико.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани