Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Под знака на скандала Марин Льо Пен се състезава за Елисейския дворец

[post-views]
Под знака на скандала Марин Льо Пен  се състезава за Елисейския дворец

National Front Leader Marine Le Pen Campaigns In LilleПод знака на скандала протича кандидатпрезидентската кампания във Франция. Този път главното действащо лице е сочената за фаворит на вота през април Марин Льо Пен. Полицията обискира паритийната централа на Народния фронт като част от разследването срещу председателя за злоупотреба с публични средства.
2 месеца преди изборите скандалите допълнително нагнетяват напрежението в надпреварата за Елисейския дворец. След кандидата на десницата, Франсоа Фийон, разследван за злоупотреба със служебно положение, дойде ред и на Марин Льо Пен. Обвиненията срещу нея са за неправомерно обогатяване и отклоняване на европейки средства за вътрешнопартийни нужди.
Службата за борба с измамите към Европарламента подаде жалба до френската прокуратура да започне разследване по подозрения, че в качеството си на евродепутат Льо Пен фиктивно е наела свои бивши сътрудници и телохранители като парламентарни асистенти, които всъщност са работили за Националния фронт. Това в повторен обиск на партийната централа в Нантер, а според обвинението общо 20 души не са изпълнявали реалните си задължения.
Междувременно Льо Пен отново разбуни духовете с категоричния си отказ да се забради и така срещата ѝ с главния мюфтия на Ливан отпадна. По време на посещението си в страната тя се срещна с президента Мишел Аун, който е първият държавен глава, съгласил се да приеме фаворита за президент на Франция според предварителните проучвания.


 

Най-ново

Единична публикация

Избрани