Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германското правителство с план за ускореното депортиране на мигранти

[post-views]
Германското правителство с план за ускореното депортиране на мигранти

migranti-samoletФедералното правителство на Германия одобри план за ускореното депортиране на мигранти, чиито молби за получаване на убежище са отхвърлени. Целта на мярката е ограничи до минимум нелегалните чужденци в страната.
Новите мерки ще улеснят работата на полицията и процедурата при депортирането на хората, на които им е отказан статут на бежанци.
Властите ще имат и правото да подслушват телефоните на мигрантите, без да искат специално разрешение за това от съда. Експерти посочват, че това ще улесни полицията по-бързо да установи, от коя страна идва даден чужденец.
Новите мерки трябва да бъдат гласувани в парламента, преди да влязат в сила.
Критици посочват, че с готвения закон правителството ще наруши основните човешки права.
Междувременно правителството на  германската провинция Бавария обяви, че възнамерява да наложи забрана за носенето на бурки на обществени места.Очаква се проблемът с мигрантите в Германия да е в центъра на предстоящите парламентарни избори през есента. Правителството на канцлера Ангела Меркел търпи сериозна критика, заради водената политика на отворени врати към мигрантите. През последните няколко месеца обаче се забелязва нова тенденция. Все повече мигранти сами напускат Германия, като в същото време се забелязва и драстичен спад на подадени молби за политическо убежище.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани