Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови мерки на Тръмп срещу мигрантите – разширява списъка на лицата за експулсиране

[post-views]
Тръмп заведе дело срещу Си Ен Ен за клевета и иска обезщетение за над 470 милиона долара

Donald Trump

В изпълнение на предизборните обещания, администрацията на американския президент Доналд Тръмп издаде нови насоки за депортацията на нелегални имигранти. Разширен е списъкът на лицата, подлежащи на депортиране и значително е ускорен процесът по осъществяването му. В списъците са включени всички мигранти без документи и задържани за различни по тежест престъпления.
С последните две изпълнителни заповеди, които подписа Доналд Тръмп, той надхвърли предварителните очаквания. Ако досега се разглеждаше само част от нелегалните имигранти, то новите разпоредби предвиждат незабавното депортиране на всички лица без документи, които са пребивавали в страната по-малко от 3 години. Единственото предвидено изключение са т.нар. мечтатели – лица, които са пристигнали в страната непълнолетни. Те ще бъдат защитени.

Шон Спайсър – говорител на Белия дом:

„Секретарят Кели и Департаментът за вътрешна сигурност на САЩ издадоха разпоредби по прилагането на двете президентски изпълнителни заповеди, предвидени да защитят страната. Президентът оправомощи Департамента да прилага на практика съществуващите норми по отношение на миграцията.”

Първите експулсации вече са факт и предизвикаха мащабни протести по мексиканската граница. Властите не съобщават колко точно хора са депортираните. Междувременно част от сенаторите – демократи поискаха обяснение за случващото се. Според тях това е явно нарушаване на процедурата, която трябва да даде на Конгреса достатъчно време да уговори със съответните държави връщането на техни граждани.

Най-ново

Единична публикация

Избрани