Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Делегация на САЩ на посещение в Мексико – обсъждат миграционната политика на Тръмп

[post-views]

mfsflags

Мексико не може да приеме едностранните действия на САЩ, заяви външният министър Луис Видегарай. Страната му осъди новите насоки за депортиране на нелегални мигранти, които предвиждат връщане в Мексико на лица, които дори не са мексикански граждани.
Американският държавен секретар Рекс Тилерсън и секретарят по национална сигурност на САЩ Джон Кели са на официално посещение в Мексико, за да обсъдят спорните въпроси. Мексиканският външен министър Луис Видегарай заяви, че при нужда ще се обърне към международната общност, включително ООН, за разрешаването на проблемите.

Луис Видегарай – министър на външните работи на Мексико:

„Искам да изясня по възможно най-категоричен начин, че правителството и народът на Мексико няма да приемат разпоредби, наложени едностранно от една държава на друга. Нямаме причина да ги приемаме, не е в интерес на Мексико да го правим.”

Визитата се осъществява в условията на срив в дипломатическите отношения между САЩ и Мексико. Миграционната политика на американския президент Доналд Тръмп и желанието му да бъде издигната стена между двете държави предизвика серия масови протести и от двете страни на границата. Задачата на държавния секеретар Тилерсън е да постигне някаква обща договорка за реализацията на проекта. Секретарят Кели от своя страна ще подготви прилагането на новите насоки за миграцията. Те предвиждат около 11 милиона имигранти, основно мексиканци, да бъдат незабавно депортирани от САЩ.

Най-ново

Виж още

Избрани