Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За първи път жена оглавява Скотланд Ярд

[post-views]
За първи път жена оглавява Скотланд Ярд

d126f751950b4a32c6a64358df7b9d74Жена застава начело на Скотланд Ярд. За първи път в почти 200-годишната история на Лондонската полиция, тя няма да бъде оглавявана от мъж. С назначението на Кресида Дик, трите най-важни полицейски поста във Великобритания ще бъдат заети от жени.
56-годишната Кресида Дик е с блестящо професионално досие. Досега беше на служба в Министерство на външните работи на Великобритания, а преди това ръководи отдела за антитерористична дейност на Лондонската полиция. Като главен комисар в Скотланд ярд, тя ще бъде най-висшият полицейски служител в страната.
Кресида Дик  – главен комисар на Лондонската полиция

„Няма как да бъда по-доволна от факта, че съм назначена на тази позиция. Това е много повече и от най-смелите ми мечти и е изключителна привилегия.”

Начело на най-голямата полицейска организация в Европа, Кресида Дик ще ръководи 43 хиляди служители, които се борят с терористичните заплахи, киберпрестъпността и домашното насилие.
Единственото петно в биографията на Дик и повод за критики е случай от 2005 г., когато след атентата в Лондонското метро, при спец-операция под нейно ръководство, полицаи убиват невинен бразилски гражданин, считайки го за терорист.

Най-ново

Единична публикация

Избрани