Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хладно посрещане на държавния секретар на САЩ в Мексико

[post-views]
Хладно посрещане на държавния секретар на САЩ в Мексико

REXПредстои дълъг и труден диалог между Мексико и САЩ. Това заяви мексиканският външен министър Луис Видегарай на съвместна пресконференция с американския си коелга Рекс Тилерсън. Държавният секретар на САЩ и секретарят по национална сигурност Джон Кели бяха посрещнати „мразовито” в горещо Мексико, коментират световните медии.
Двамата американски държавници посетиха Мексико, за да обсъдят граничната сигурност, правоприлагането и търговията с представители на армията, полицията и финансовите институции, съобщиха от Държавния департамент. Мексиканският министър на външните работи Луис Видегарай заяви, че вижда определени трудности в дипломатическия диалог и припомни, че страната му няма да приеме едностранни разпоредби на САЩ.

Луис Видегарай – министър на външните работи на Мексико:

„Факт е и може да бъда установено, че сред мексиканците цари притеснение и гняв заради това, което се приема като политики, които могат да са в ущърб на националния интерес и на мексиканците.”

Докато Видегарай изрази недоволството на народа си, държавният секретар Рекс Тилерсън се представи като малко по-отстъпчив.

Рекс Тилерсън – държавен секретар на САЩ:

„И двамата знаем, че в разноцветните отношения между две суверенни и силни държави, понякога има различия. Изслушваме се внимателно и излагаме притесненията си по мирен и почтителен начин.”

Недоверието на мексиканците в администрацията на Доналд Тръмп нараства все повече. Огъня на тяхното недоволство разпалиха и последните разпоредби на американския президент за депортиране на всички нелегални мигранти, пребивавали в страната по-малко от 3 години.

Най-ново

Единична публикация

Избрани