Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бюджетният план на Доналд Тръмп предвижда увеличаване на разходите за отбрана

[post-views]
Институционална криза в САЩ – Тръмп напусна демонстративно среща с демократите

trump-ggАмериканският президент Доналд Тръмп предвижда увеличение на бюджета за отбрана с близо 10% до 2018 г. Според плана разходите ще се повишат с 54 милиарда долара.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще внесе в Конгреса предложението си за повишаване на отбранителните способности. По собствените му думи, увеличението на разходите цели възстановяване на военната хегемония на страната.

Доналд Тръмп​ – президент на САЩ:

„През идния месец ще представя пред Конгреса първия си бюджет. Той ще се отнася до обществената и националната сигурност, ще се основава на тях, но ще бъде допълнен. Бюджетът ще бъде силен и ще включва историческо увеличение на разходите за отбрана, за да възстановим обеднелите въоръжени сили на САЩ, във време, когато са ни най-необходими.”

Бюджетът за отбрана на САЩ е най-големият в света – повече от 600 милиарда долара. За да се компенсира увеличението, ще бъдат съкратени размерите на чуждестранната помощ, както и бюджетите на някои департаменти. Доналд Тръмп обеща да запази социалното осигуряване, въпреки призивите на републиканците за реформа.

Най-ново

Единична публикация

Избрани