Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След атаката срещу коледния базар в Берлин, поредна антитерористична акция на германската полиция

[post-views]

Another police raid operation in ChemnitzПоредна антитерористична операция на германската полиция. Органите на реда предприеха серия рейдове в столицата Берлин на места, за които се счита че са свързани с ислямистки групировки и с атентора от Коледния базар Анис Амри.
В акцията участваха повече от 450 служители на реда, които претърсиха 24 обекта в германската столица Берлин, включително жилища, фирмени офиси и 6 килии в два затвора. Местните власти закриха и джамия на обявената по-рано за нелегална религиозна организация „Фусилет 33”. Счита се, че мястото е използвано като тренировъчен лагер за екстремисти, сред които и Анис Амри.
24-годишният тунизиец се вряза с камион на Коледния базар в Берлин през декември и уби 12 души, а отговорност за атентата пое т.нар. Ислямска държава.
Сред мерките за сигурност, наложени от канцлера Ангела Меркел след атаката, са усореното депортиране на отхвърлени кандидати за убежище и наблюдение на предполагаеми терористи. През януари серия подобни рейдове във Франкфурт завърши с разбиването на няколко клетки на ИДИЛ.

Най-ново

Избрани