Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великденски надбавки за пенсионерите

[post-views]
Великденски надбавки за пенсионерите

3-KABINETОтчет за работата през първия месец на кабинета направи след заседанието вчера премиерът проф. Огнян Герджиков под мотото „И добрата новина е новина“. По-добрите финансови резултати за първите два  месеца на годината дават основание да се отпуснат по 40 лв. великденски добавки на пенсионерите с пенсии до 314 лв. 
Ако не го бяхме направили, щяха да ни обявят за немощно правителство, заяви той. Финансовите и бюрократични тежести върху бизнеса ще бъдат намалени с лимит на таксите по вписванията в регистри, които са скрит данък в нарушение на 
две директиви на ЕС
Служебният премиер отрече обвиненията в чистка сред областните управители и напомни, че Стефан Софиянски е освободил всички по време на служебния си кабинет.
Проф. Герджиков не изключва заради резултатите от изборите да не се създаде кабинет и каза, че ще продължат да изпълняват задълженията си, освен ако президентът Радев не назначи нов служебен кабинет.  Той заяви амбицията си да направим стъпка за влизане в преддверието на еврозоната. 
България отговаря на 3 от 4-те критерия за приемане на еврото, но едва ли времето ще стигне за политическите стъпки  по съответните съгласувания със страните от ЕС, каза професор Герджиков. 
До изборите няма да бъде номиниран кандидат за еврокомисар, но ако след тях не се състави кабинет, служебният ще излъчи номинация. Правителството е било поставено пред свършен факт с приемането на
машинното гласуване
в последния момент. Премиерът заяви, че за да се касират избори, трябва да се установи, че гражданите не са могли да упражнят правото си на глас и че вотът не е осъществен по правилата.
По темата сигурност на Председателство ни на Европийския съюз  вицепремиерът Деница Златева заяви, че са наваксани закъсненията по сигурността на сградите със съдействието на Министерството на вътрешните работи и службите. 
До април ще се приемат комуникационната стратегия и културната програма на Председателството, а на заседание на Министерски съвет – и политическите приоритети на „триото“, страните, с които предстои да  председателстваме.
Подписан е 
нов национален рамков договор
за 2017-а и отпадат месечните лимити за болниците, отчете министърът на здравеопазването Илко Семерджиев. Административното ценообразуване ще премине в истинско, свързано с разходите. Ще започне стопяване на планираната листа на чакащите в болниците. Създава се център за обучение на спешни медици, каза вицепремиерът и добави, че никога не би подложил българския народ на  зловещия експеримент с пръстовия отпечатък.

Най-ново

Единична публикация

Избрани