Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С призив избирателите да игнорират скандала, продължава президентската кампания във Франция

[post-views]
С призив избирателите да игнорират скандала, продължава президентската кампания във Франция

FIONКандидатът за президент на Франция Франсоа Фийон призова за единство на дясноцентристкото политическо пространство. Въпреки появилите се нови разкрития за финансови нередности, представителят на републиканците се ползва с категоричната подкрепа на съпартийците си.
В разгара на поредица шумни скандали за злоупотреба, кандидатът на десницата за Елисейския дворец Франсоа Фийон посети град Орлеан като част от предизборната си кампания. По примера на Жана д’Арк той призова публиката да игнорира скандала.

Франсоа Фийон –  кандидат за президент на Франция:

„Мисля си за думите на Жана д’Арк пред нейните обвинители. „Моля Ви, не обръщайте внимание.” За тези думи мисля днес. Игнорирайте атаките, чиято цел съм аз. Игнорирайте ги, защото има милиони французи като вас, които отказват техния вот да бъде преразпределен и конфискуван.”

Обвиненията срещу Франсоа Фийон сринаха позициите му в надпреварата. От фаворит, той се превърна в кандидат, за когото не се очаква да достигне балотаж. Въпреки това поддръжниците му са оптимисти.

„Надявам се това да е началото на нов етап в кампанията и той да се пребори с противниците си, защото няма време за губене.”

Последните разкрития по случая Фийон предизвикаха обществено недоволство. Десетки хора протестираха срещу корупцията в политиката. След първоначалното обвинение в  злоупотреба, стана ясно, че кандидатът е „забравил” да декларира заем от 50 хиляди евро, получени от негов приятел.

Най-ново

Единична публикация

Избрани