Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Расте броят на жертвите на клането в най-голямата военна болница в Афганистан

[post-views]
Расте броят на жертвите на клането в най-голямата военна болница в Афганистан

6eada7c0ffa4128ae2ef63875ef4de8a_bigПродължава да расте броят на жертвите при кървавата атака срещу най-голямата военна болница в Афганистан. Най-малко 49 души са загинали, по последни данни на властите.
Освен на загиналите, расте и броят на ранените. От 50 той скочи на близо 70, съобщи директорът на военната болница Салим Расули.
Ден след една от най-кървавите атаки в Афганистанска столица Кабул властите все още не могат да кажат с точност, колко души са участвали в атаката. Според различната информация става въпрос за 4 или пет души. Това, което се знае, че терористи са били преоблечени като лекари, и че нападението е западнало с бомбен атентат.
Доктор Мохамад Наби е сред късметлии, като се е разминал единствено със счупен крак.
Мохамад Наби – лекар:

„Беше кошмарна ситуация, защото нападателите носеха бели униформи. Имам преди докторски престилки. Няма човек, който да си представи доктор, който стреля с Калашников. Усещането да видиш хора в бели униформи да убиват хора е настина странно.“

Това не е първото нападение срещу най-голямата афганистанска болница. Шестима лекари бяха убити и над 20 пациенти ранени, при самоубийствено нападение през 2011г. Тогава талибаните поеха отговорност за атаката.
Джихадисткото движение ИДИЛ пое отговорност за последното клане, макар и афганистански власти да не могат да потвърдят официално информацията.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани