Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Доналд Тръмп съобщи, че е разговарял по телефона с украинския президент Зеленски

„Заедно с американския народ, отправям най-искрени пожелания към България и българския народ по повод отбелязването на годишнината от Освобождението на страната – Трети март“. Това се казва в писмото на президента на САЩ Доналд Тръмп до държавния глава Румен Радев. Ние отбелязваме националния празник на съюзник в НАТО, активен член на трансатлантическото семейство, и близък приятел, заявява президентът на САЩ.
„Този празник напомня за славните подвизи на руските воини и българските опълченци, които без да щадят живота си, са се сражавали рамо до рамо за независимостта на България“. Това пише в поздравителното си писмо до президента Радев президентът на Руската Федерация Владимир Путин.
„За всички българи аз сърдечно изпращам благословията на Всемогъщия Бог“, се казва в посланието на Светия Отец Папа Франциск. Получени са поздравления от президента на Държавата Палестина Махмуд Аббас, от държавния глава на Пакистан Мамнун Хюсеин, от Белгийския крал Филип и от много други държавни ръководители. Donald Trump

Най-ново

Единична публикация

Избрани