Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Силна снежна буря в САЩ отложи срещата между Доналд Тръмп и Ангела Меркел

[post-views]
Силна снежна буря в САЩ отложи срещата между Доналд Тръмп и Ангела Меркел

Germany USAНай-силната буря за сезона заплашва да покрие с лед североизточните части на САЩ, броени дни преди началото на астрономическата пролет. Властите в щатите Ню Йорк и Ню Джърси обявиха извънредно положение. Бурята „Стела” отмени и очакваната визита на германския канцлер Ангела Меркел.
Около 50 милиона души по Североизточното крайбрежие на САЩ бяха предупредени, в следващите 24 часа да очакват обилни снеговалежи и покривка до 60 сантиметра. Предпазните мерки са засилени в щата Ню Йорк, а властите препоръчаха на жителите да останат по домовете си.
Бил Де Блазио – кмет на град Ню Йорк:

„Не излизайте навън за ваше собствено добро, за вашата собствена сигурност. Така ще помогнете и на Службата за почистване да поддържа улиците. Ако се налага да излезете, направете го за възможно най-кратко време.”

Заради бурята учебните заведения в района cа затворени, а хиляди полети – отменени. Лошото време отложи и предвидената първа официална среща между германския канцлер Ангела Меркел и президента Доналд Тръмп във Вашингтон. Говорителят на Белия дом обяви, че посещението се очаква в петък.

Най-ново

Единична публикация

Избрани