Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поддръжници на Ердоган „пробиха” социална мрежа

[post-views]
Севернокорейски хакери са провели мащабна атака по време на лидерската среща в Ханой миналата седмица

cyber-atackkksСоциалната мрежа Туитър стана жертва на хакерска атака от поддръжници на турския президент Реджеп Таип Ердоган. В профилите на различни неправителствени организации, медии и учебни заведения се появиха свастики и послания срещу Германия и Холандия.
Амнести Интернешънъл, УНИЦЕФ, Европейският парламент, Британското министверство на здравеопазването, множество известни личности, спортни клубове, различни медийни и търговски организации бяха цел на мащабната хакерска атака. От Туитър потвърдиха нападението и увериха, че ситуацията е овладяна, а профилите са върнати на собствениците си.
Хиляди акаунти бяха компрометирани едновременно. През всеки от тях беше публикувано съобщение на турски език със свастика и хаштаг „Нацистка Германия” и „Нацистка Холандия” и напомнянето: „Ще се видим на 16 април” – датата на предстоящия в Турция референдум. Беше добавен и линк към видео с речи на президента Реджеп Таип Ердоган.
Предполага се, че причина за атаките е кампанията на Анкара сред турскоговорящото население в Европа, която породи серия дипломатически скандали и ескалация на напрежението, след като Ердоган обвини Холандия и Германия в използване на нацистки практики.

Най-ново

Единична публикация

Избрани