Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Разкриха част от данъците на Доналд Тръмп

[post-views]
Тръмп заведе дело срещу Си Ен Ен за клевета и иска обезщетение за над 470 милиона долара

Donald TrumpEдна добре пазената тайна в САЩ – какви данъци е плащал американският президент Доналд Тръмп – видя бял свят. Документи, публикувани от телевизия Ем Ес Ен Би Си, показват, че Тръмп е платил 38 милиона долара върху доходи от 153 милиона долара през 2005 г.
Досега милиардерът многократно е отказвал да обяви публично какви данъци е плащал, което е в разрез с неписаното правило всички кандидати за Белия дом от 1976 г. да ги оповестяват.
От данъчната декларация, която е нищожна част от цялата информация за финансовото състояние на Тръмп става ясно, че през 2005 г. той е отчел и загуби в размер на 103 милиона долара.
От документа става ясно още, че от всичките 38 милиона долара, едва 5 милиона и 300 хиляди са редовен федерален данък. Другата част от сумата са налози по Алтернативния минимален данък, въведен преди 50 години, с цел богатите да плащат по-справедливи данъци. Британската агенция Би Би Си, коментира, че макар и ефективния процент от 24 на сто на данъците на Тръмп, е много над тези, които плащат обикновените американци, но е под установения праг от 27, 4 на сто за другите хора с големи доходи в САЩ. Телевизия Ем Ес Ен Би Си, която твърди, че е получила документа от анонимен източник, припомня, че едно от предизборните обещание на Тръмп беше именно да отмени алтернативния минимален данък.
От Белия дом осъдиха разпространяването на данъчната декларация и го определиха като отчаян опит в търсенето на рейтинг.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани