Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Държаният секретар на САЩ: „Стратегическото търпение” към Северна Корея се изчерпа

[post-views]
Администрацията на новия държавен глава

21-rex-tilerson„Стратегическото търпение” на САЩ към Северна Корея се изчерпва и Америка е готова да използва военна сила срещу Пхенян. Това заяви американският държавен секретар Рекс Тилърсън при посещението си в Южна Корея.
Южна Корея е втората спирка cлед Япония в азиатската обиколка на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсен. Посещението на първия дипломат на Вашингтон става на фона на изключително напрегната ситуация на Корейския полуостров, заради ракетните изпитания на Северна Корея и разполагането на американския ракетен щит Южна Корея. След срещата си с действащия южнокорейски президент Хуанг Кьо–на Тилърсън заяви:

Рекс Тилърсън – държавен секретар на САЩ:

„Всички усилия към Северна Корея за постигане на мир и стабилност през последните 20 години се провалиха и ние не сме в безопасност. Искам да бъда ясен – прекратяваме политиката на стратегическо търпение. В момента проучваме редица нови дипломатически, финансови и военни мерки. Всички варианти са масата.”

Темповете, с което Северна Корея развива ракетната и ядрената си програми, изнервят страните в района. Японското правителство проведе първото си учение за безопасност на населението при евентуална ракетна атака.
Припомням, че в началото на март Северна Корея изстреля четири балистични ракети, три от които се разбира в териториалните води на Япония.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани