Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сенатът на САЩ отхвърли твърденията на Тръмп, че бил подслушван

[post-views]
Поредна рокада във Вътрешното министерство на САЩ – президентът Тръмп уволни директора на „Сикрет сървис“

trump

Комисията за разузнаване към Сената на САЩ отхвърли твърденията на президента Доналд Тръмп, че предшественикът му Барак Обама го е подслушвал. Скандалът придоби международни измерения, след като по-рано през седмицата Белият дом, цитирайки американска телевизия, заяви, че в заговора в участвало и британското разузнаване.
Представилите и на Републиканската и на Демократическата партия в ръководството на Комисията за разузнаване в американския Сенат заявиха, че не са видели доказателства в подкрепа на твърденията на Доналд Тръмп. „Въз основа на информацията, с която разполагаме, не виждаме данни, небостъргачът „Тръмп тауър“ да е бил обект на подслушване от представител на правителството на САЩ, било то преди или след изборния ден през 2016 г.“, се казва в съвместното изявление. Белият дом реагира бързо на заключенията на комисията.

Шон Спайсър – говорил на Белия дом:

„Това не е констатация.  Това е изявление, в което се посочва, че на този етап комисията не вярва Обама да е подслушвал Тръмп. И все пак комисията все още не се е запознала с цялата информация.”

Малко по-рано през седмицата говорителят на Белия дом, цитирайки телевизия Фокс Нюз, заяви, че за да подслушва Тръмп, администрацията на Обама е използвала услугите на Британския щаб на правителствените комуникации, който е еквивалент на Националната служба за сигурност на САЩ.   
В изявление британското разузнаване определи твърденията, като цитирам „безсмислици, напълно нелепи и трябва да се пренебрегнат”.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани