Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ с нови пътни ограничения

[post-views]
САЩ с нови пътни ограничения

letishtaВашингтон обяви, че забранява преноса на големи електронни устройства на борда на самолети пътуващи за САЩ от осем предимно мюсюлмански страни от Близкия Изток и Северна Африка.
Забраната се отнася за таблети и лаптопи в ръчния багаж на пътниците. Мобилните телефони са разрешени. Американската администрация посочва като причина за мярката неуточнена терористична заплаха.
Новите правила важат за няколко чуждестранни авиокомпании, летящи от 10 летища в 8 държави от Близкия изток и Северна Африка. Сред засегнатите въздушни превозвачи ще са такива, базирани в Йордания, Саудитска Арабия, Египет, Катар, Турция, Мароко и Кувейт.
По не потвърдена засега информация до въвеждането на забраната се е стигнало, след като американските служби са получили сигнал, че клетката на терористичната организация Ал -Кайда на Арабския полуостров се опитва да пренесе експлозиви в електронни устройства.
Американската администрация е категорична, че мярката е предпазна и няма нищо общо с опитите на президента Доналд Тръмп да наложи забрана за пътуването на хора от САЩ от няколко мюсюлмански страни.
Изглежда опасността от терористичен атентат е голяма, след като британското правителство също планира да въведе подобно ограничение, съобщава Би Би Си.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани