Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп с ултиматум към конгреса – да гласува незабавно закона за здравеопазването

[post-views]
Доналд Тръмп с ултиматум към конгреса – да гласува незабавно закона за здравеопазването

trump„Гласувайте незабавно новия закон за здравеопазването или „Обамакеър” остава”, гласи ултиматумът на американския президент Доналд Тръмп към Конгреса. Насроченото първо гласуване беше отменено след като се оказа, че републиканците нямат достатъчна подкрепа в Камарата на представителите, за да прокарат реформата.
Гневното предупреждение към Конгреса президентът Доналд Тръмп е отправил на закрито заседание в Белия дом, съобщиха американските медии. Защитаваният от него Проектозакон за промени в здравната система не получи необходимата подкрепа, въпреки мнозинството на републиканците в Камарата на представителите.
Марк Медоуз – лидер на парламентарната група на Републиканската партия:

„На този етап нямаме достатъчна подкрепа от нашите съпартийци за одобрение на проекта, но въпросът все още се обсъжда.”

Членове на Демократическата партия не пропуснаха възможността да разкритикуват противниците си.
Нанси Пелоси – лидер на парламентарната група на Демократическата партия:

„Колкото и лош да беше „Тръмпкеър”, тази нощ републиканците го направиха по-лош. Борят се да намерят проектозакон, който да могат да приемат. Не знам дали искат да го определят като „грешка на новака” Тръмп, но не може да насрочиш дата за разглежане, ако нямаш подкрепата на своята парламентарна група. Насрочваш гласуване, когато си готов.”

Отмяната на приетия през 2010 г. Закон за достъпните грижи, известен като „Обамакеър”, и замяната му с нов текст са сред приотритетите на президента Тръмп. От Белия дом са категорични, че гласуване ще има, а очакванията са редакцията на здравния закон да бъде приета.

Най-ново

Единична публикация

Избрани