Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обединени срещу популизма и екстремизма

[post-views]
Обединени срещу популизма и екстремизма

3-Yotova„Имаме огромна нужда от антидот срещу заобикалящия ни песимизъм, срещу страховете, които проповядват популистите и екстремистите”. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на Международна конференция на тема „Правова държава, права и човешка сигурност в епоха на несигурност”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 
Екстремизмът, който ни залива отвсякъде, се превърна в ново бедствие, заплашващо човечеството. Задължителен е бърз, категоричен и колективен отговор, защото, сме въвлечени в истинска ценностна война за душите на жените и мъжете и най-вече на младите хора, посочи вицепрезидентът. 
Според Йотова един от най-важните въпроси на съвремието е как да останем обединени. „Свидетели сме на безпрецедентна вълна от мигранти и бежанци, на силни популистки и екстремистки движения, на терористични заплахи, които не познават граници и едновременно с това, благодарение на социалните мрежи, хората са по-свързани от всякога”, отбеляза вицепрезидентът. 
По думите на Йотова, на европейско и международно ниво има консенсус за това, че трябва да се отговори на предизвикателствата и заплахите. Същевременно сме наясно, че добрите политически решения все още не са намерени и не можем да си затваряме очите, каза още вицепрезидентът. 
Според нея е притеснителна слабостта на международните организации, на сътрудничество между страните за намиране на решения. „В Сирия 5 милиона загубиха домовете си, а в конфликта по някакъв начин участват около 60 страни. И днес някой едва ли ще се ангажира с прогноза как и кога ще бъде разрешен този конфликт. Въпреки това трябва с всички сили да върнем в общуването помежду си теми за човешките ценности, основани на достойнството, равенството, спазването на човешките права на жените и мъжете по света”, заяви Илияна Йотова. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани