Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Литекс Моторс“ обяви фалит

[post-views]
„Литекс Моторс“ обяви фалит

5-great-wall„Литекс Моторс“ поиска обявяване в несъстоятелност. Искането вече е вписано в Търговския регистър. В молбата за несъстоятелност пише, че „Литекс Моторс“ ЕАД със седалище и управление в гр. София се намира в състояние на неплатежоспособност поради свръхзадлъжнялост. Искът за фалита на компанията е подаден в Софийски градски съд.
Искът за несъстоятелност е предшестван от преместване на централата на компанията от село Баховица, където е заводът за производство на автомобили по лиценз на китайската компания „Греат уол“ (Great Wall), в „Литекс Тауър“ в София.
Извършени са и поредица имотни прехвърляния, като най-интересно е прехвърляне на ипотека във връзка с цесия, с която „Интернешънъл Асет Банк“ прехвърля вземанията си от завода на „Литекс“ АД. По този начин собственикът на „Литекс“ вероятно дава предимство на банката пред останалите кредитори, съобщава Economix.bg.
„Литекс Моторс“ е дължал 76 млн. лева на КТБ при фалита на кредитора през 2014 г. Задълженията на компанията обаче са погасени чрез прихващания.

Най-ново

Единична публикация

Избрани