Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Награди „Икар“ за театрални постижения

[post-views]
Награди „Икар“ за театрални постижения

32-Албена Чобанова за Малама във Вампир
Албена Чобанова
Призовете за постижения в театралното изкуство бяха раздадени в цирк „Балкански“ (столичната „Зона Б-5“) поради два юбилея. Единият – на Съюза на артистите в България (САБ) – 95 години, а вторият – на Българското цирково изкуство, което става на 120 години. Церемонията беше свързана и с 95-ия рожден ден на актрисата Стоянка Мутафова.
Александра Петрова получи „Икар“ за дебют за режисурата на спектакъла си „Хамелин” от Хуан Майорга, Сатиричен театър „Алеко Константинов“. За най-успешен театрален сезон бяха наградени Сатирата и Пловдивският куклен театър. Представление №1 стана „Името“ на Здравко Митков – трупата беше отличена от министъра на културата Рашко Младенов за най-успешен сезон и театрален мениджмънт. Николай Поляков получи статуетката за режисура за спектакъла си „Анна Каренина“ в Театър „София“.
32-Валери Йорданов и Филип Аврамов – със статуетката за водеща мъжка роля
Валери Йорданов и Филип Аврамов

Актьорите Филип Аврамов и Валери Йорданов спечелиха наградата „Икар-2017“ на САБ за водеща мъжка роля за изпълненията си в „Ничия земя“ по филмовия сценарий на Данис Танович и режисура на Стоян Радев в Народния театър. Статуетката за водеща женска роля заслужи Албена Чобанова за Малама във „Вампир“ от Антон Страшимиров на Маргарита Мачева в Благоевградския театър. 
Отличието за куклен спектакъл бе присъдено на „Джелсомино в страната на лъжците“ по Джани Родари, драматизация и режисура Елица Петкова, Държавен куклен театър – Ст. Загора. 
32-ginka-stancheva
Гинка Станчева

Най-ново

Единична публикация

Избрани