Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Офицер от ВА счупи брадат рекорд

[post-views]
Офицер от ВА счупи брадат рекорд

29-OFICER-VAПореден успех за българските воини с пагони. В Южния парк на столицата се проведе четвъртото издание на ултрамаратона Spring 360, организиран от спортен клуб „Бегач“.
Капитан II ранг Тодор Димитров от Военна академия „Г. С. Раковски“ спечели първото място като пробяга 115,7 км за 12 часа. Постижението подобрява 26-годишния национален рекорд на Любомир Палакарчев от 112,8 км. Доайенът на българското ултрамаратонско бягане и дългогодишен рекордьор на трасето Ком-Емине, г-н Палакарчев лично поздрави победителя за рекорда при церемонията по награждаването.
На второ място в състезанието се нареди Иван Стаматов – 111,8 км, а на трето Христо Цветков със 100,1 км.
Това е единственото състезание в България, в което участниците се състезават кой ще измине най-дълго разстояние в рамките на определено време по асфалтово трасе с обиколка 650 метра. Участваха 150 бегачи, като по-голямата част от тях се включиха на по-краткото време от 6 часа. На състезанието за 12 часа бягане участваха 11 ултрамаратонци.
В ултрамаратона на 6 часа се включи и световноизвестната звезда в дългото бягане Дийн Карназис, обявен от списание „Time” за един от „Топ 100 на най-влиятелните хора в света“. В бягането участва и Кирил Николов – Дизела.
Бягания от подобен тип набират голяма популярност в Западна и Централна Европа, както и в Съединените щати през последното десетилетие, като събират все повече почитатели на дългите бягания.   

Най-ново

Единична публикация

Избрани