Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Редник Цинзов е балкански шампион

[post-views]
Юношите ни изненадаха с европейско класиране

30-CINZOV-2Най-добрият ни състезател в ски бягането Веселин Цинзов е краен победител в тазгодишното издание на Балканската купа. Последните два старта от него се проведоха в ски курорт №1 на Източна Европа – Банско. Във втория старт от програмата на 10 км, свободен стил първи е Дамир Растич (Сърбия) с 25:57,3 мин. След него се наредиха Владимир Илиев – на 3,6 сек и Еди Дадич (Хърватия) – на 4,6 сек. Редникът от ЦЕС Веско Цинзов пък бе пети на 58,6 сек. Това класиране обаче му бе достатъчно, за да спечели първото място в крайното класиране, което се прави след състезанията в 6 балкански страни. След него на стълбичката се наредиха Растич и Дадич . При жените на 5 км, свободен стил днес победата е за Стефани Попова с 16,32,0 мин, пред Мария Тсакири (Гърция) на 16,3 сек и Майда Дръндич (Сърбия) на 19,2 сек. Първа в крайното класиране за Балканската купа при жените е Ведра Малич (Хърватия). 
При жените на 5 км, класически стил победителка е националката ни Нанси Окоро с 18:12,1 мин. Втора на 3,8 сек е Ведрана Малек (Хърватия), а трета на 21,7 сек е Антония Григорова, която като цивилен служител от ВВС участва на третите световни игри в Сочи.
В същото време редник Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов (АСК „Александър Логистикс“) спечелиха титлата в отборния спринт, класически стил от програмата на Държавния шампионат по ски бягане в Банско. При жените първи са също състезателките на АСК „Александър Логистикс“ Антония Григорова и Теодора Малчева. В този старт медал спечели и друг популярен военен спортист – Станимир Беломъжев. Той и Ъйрвин Ватердал взепа среброто с екипа на СК „Хемус” Троян. 
На трасето в Банско видяхме още един медалист от третите световни военни игри – Владимир Илиев, който през сезона спечели и европейската титла в една от дисциплините на биатлона.        

Най-ново

Единична публикация

Избрани