Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Ферари” се завърна с гръм

[post-views]
„Ферари“ ще отвори своя академия за пилоти в Сидни

29-FERARIСебастиан Фетел го направи! Пилотът на „Ферари” спечели състезанието за Гран При на Австралия, изпреварвайки Люис Хамилтън и новия пилот на „Мерцедес” Валтери Ботас на „Албърт Парк“. В квалификацията пилотите на Скудерията не можаха да се преборят за полпозишъна, но в старта доказаха, че имат необходимата скорост и записаха първата си победа от 2015 година насам.
Четвърти финиша пресече Кими Райконен, а пети бе Макс Верстапен. За съжаление другият пилот на Ред Бул, Даниел Рикардо, за когото състезанието в Австралия е домашно, отпадна и не можа да зарадва родните си фенове.
Фелипе Маса, който този сезон се завърна, за да помогне на Уилямс и да замести Ботас, финишира шести. Топ 10 затвориха Серхио Перес, Карлос Сайнц, Даниил Квят и Естебан Окон.
Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви след триумфа на Себастиан Фетел, че победата на Скудерия идва точно навреме. Славният италиански отбор остана без нито едно първо място през цялата минала година и напрежението над пилотите и шефовете в тима беше огромно.
Промените в правилата за 2017 година дадоха шанс на инженерите на „Черните кончета“ да извлекат максимума от тази възможност и днес Фетел успя да победи световните шампиони от миналата година Мерцедес, след като звездата им Люис Хамилтън стартира от полпозишън.
„Победата идва точно навреме. Щастлив съм за всички членове на нашето семейство и всичките тифози на пистата и по целия свят. Те преминаха през този тежък период заедно с нас и заслужават всяка минута от триумфа в Мелбърн. Да чуя отново националния химн на Италия беше нещо много специално и емоционално за мен. Себастиан направи фантастично състезание. Свърши си работата по най-добрия начин, а в ключовите моменти не се обърка и това реши победата. Убеден съм, че съвсем скоро ще видим на какво е способен и Кими. За нас е много важно и двамата ни пилоти да са на подиума, защото само така можем да победим Мерцедес накрая на годината“, коментира Серджо Маркионе.                      

Най-ново

Единична публикация

Избрани