Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нападение с химическо оръжие в Сирия? Бомбардираха и клиниката с натровените цивилни

[post-views]
Химическа атака в град Алепо

alepo himicheska ataka

Най-малко 58 души, сред които 11 деца, бяха убити при предполагаема атака с химическо оръжие в северозападната Сирия. Това съобщи неправителствената организация Сирийска обсерватория за човешките права, която следи насилието в страната от началото на гражданската война.
Бомбардировките са станали в град хан Шейхун, провинция Идлиб. Малко след въздушните удари, много хора са имали дихателни проблеми, съобщават от сирийската обсерватория за човешки.
Активисти и лекари в района съобщават за втора бомбардировка срещу местна клиника, където са приети част от натровените с бойния газ хора.
Бунтовниците в района твърдят, че зад атаката стои или сирийското правителство или основният му съюзник Русия. Информацията не е потвърдената от независим източник.
Режимът в Дамаск отхвърли поредните обвинения и заяви, че никога не използвало оръжие за масово унищожение. Не е ясно, какво вещество е използвано, но се предполага, че става въпрос за зарин или хлорин.
Ако информацията се потвърди, това ще е една от най-смъртоносните атаки с химическо оръжие от началото на конфликта в Сирия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани