Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия в защита на децата – браковете с малолетни остават извън закона

[post-views]
Германия в защита на децата – браковете с малолетни остават извън закона

photo_verybig_104261

Германия забранява браковете с малолетни. Правителството внесе проектозакон, който поставя тези брачни съюзи извън закона.С оглед масовото пристигане на мигранти, мярката е наложителна, считат германските власти.
Предвидените законови промени целят да защитят хиляди момичета, които са омъжени насила в чужбина и са пристигнали в Германия като бежанци. Мярката ще позволи на службите за закрила на децата да се погрижат за малолетните булки и ако се наложи, да ги отделят от съпрузите им.

Хайко Маас – министър на правосъдието на Германия:

„Децата не се женят сами, други го правят вместо тях. Няма да позволим детски бракове в Германия, защото мястото на малолетните не е пред сватбения олтар, а в училище. Не толерираме бракове, които вредят на развитието на децата.”

Разпоредбата беше одобрена от правителството, но предстои гласуването ѝ в парламента. Проектът предвижда всички бракове, сключени в страната или чужбина, в които единият партньор е малолетен, да бъдат считани за недействителни. Лицата между 16 и 18 години ще могат да сключват брак единствено с разрешение на съда.

Най-ново

Единична публикация

Избрани