Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Огромна козирка на блок рухна в Сливен

[post-views]
Огромна козирка на блок рухна в Сливен

5-kozirka-slivenОгромна козирка се срути пред блок №28 в сливенския квартал „Даме Груев”. Като по чудо няма жертви, тъй като под нея се намират много магазини. Полицията веднага отцепи района.
Първоначално хората помислили, че има земетресение, но после видели, че козирката се е срутила. Служителите от търговските обекти в блока веднага напуснали помещенията.
При инцидента е пострадал лек автомобил, паркиран на улицата пред блока. Хората изчакват да бъде направен оглед от служители на общината.
Бетонната конструкция над жилищни входове се е стоварила пред търговските обекти, които се помещават в приземния етаж. За щастие в този момент не е имало хора, нанесени са щети на автомобили, паркиране пред блока.
50-те тона бетон паднали на метри от мъж, който се намирал в този момент пред блока. Според някои жители на кооперацията незаконни ремонти са причина за срутването на 30-метровата козирка. Зам-кметът по строителството Стефан Кондузов е на мнение, че незаконните ремонти в блока нямат връзка с инцидента. 
Чака се строително-техническа експертиза. Предварителният оглед показал корозия на арматурата. На места тя дори липсвала. Районът ще остане отцепен, докато се разчистят останките от козирката.
Според живущите причината за инцидента е липса на арматура при строителството.

Най-ново

Единична публикация

Избрани