Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ученик простреля в главата връстник заради гадже

[post-views]
Ученик простреля в главата връстник заради гадже

5-orajie-banditУченик от езикова гимназия в Пловдив простреля в главата заради гадже свой връстник с газов пистолет. Пострадалият Жертвата е бил откаран в болница без опасност за живота. Причина за кавгата между 18-годишния Михаил и неговия опонент, който е с една година по-голям, бил спор за момиче.
Стрелбата станала в пловдивския квартал „Кючук Париж” в неделя вечерта. Стрелецът е  възпитаник на ЕГ „Иван Вазов”. 18-годишният Михаил Д., който навършва 19 години този юли, е абитуриент. Жертвата му Иван, който е станал на 19 г. през март 2017г., учи в  училище „Черноризец Храбър” в съседния квартал „Тракия”. Двамата не са се познавали, но пътищата им се пресекли заради момиче.
Иван разбрал, че Михаил проявява нездрав интерес към гаджето му и му определил среща, за да се разберат по мъжки. Определили си час и място на срещата, на която предварително решили, че ще е като дуел и ще се бият. Михаил първо пробвал да неутрализира опонента си, като го напръска с лютив спрей. Тъй като не останал доволен от резултата, извадил газов пистолет. Според разследващите най-вероятно пищовът е бил преправен на боен, а върху газовите патрони били налепени сачми.
Михаил стрелял от много близко разстояние в главата на Иван. Една от сачмите влязла в бузата на жертвата и като по чудо не пробила по-навътре в лицевата част на черепа. Лекарите в пловдивската болница са успели да я извадят. Според медиците простреляното момче е извадило голям късмет.
Михаил бил арестуван за 24 часа в Първо районно управление на МВР в Пловдив, а в окръжната прокуратура било образувано досъдебно производство за опит за убийство. Причината държавното обвинение да повдигне това тежко обвинение срещу Михаил е, че той е стрелял директно в главата на противника си, явно с цел да го убие.
Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Михаил Д. е обвинен, е лишаване от свобода  от 10 до 20 години.
Разследването по случая продължава.

Най-ново

Единична публикация

Избрани