Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ученици сглобяваха автомат „Калашников”

[post-views]

8-uchenici-kalashnikovЗанятие с учениците, членуващи в клуб „Приятели на армията” към в. ф. 28880 – Белене, се състоя в района на формированието, съобщиха от Сухопътните войски. В хода на срещата учениците се запознаха с устройството и характеристиките на стрелковото оръжие в Българската армия.
Началото на занятието постави ръководителят на клуба – старши лейтенант Димитър Маринов. Той разясни на участниците мерките за безопасност, като акцентира върху огромното внимание и отговорност, необходими при боравене с оръжието. Ученицитете наблюдаваха начините за разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров” и съгласно напътствията и указанията на военнослужещи упражниха стрелба с пневматично оръжие в стрелбището на формированието.
За участието си в занятието децата получиха сертификати от името на командира на в. ф. 28880 полковник Росен Арабаджиев, които им бяха връчени от заместник-командира подполковник Иван Тишков.
След като изразиха своята благодарност към военнослужещите, учениците споделиха, че с нетърпение очакват следващата среща на клуба, която ще се състои през май. 

Най-ново

Избрани