Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Протестите във Венецуела взеха нови жертви

[post-views]
Протестите във Венецуела взеха нови жертви

PROTESTI-Масовите антиправителствни протести във Венецуела взеха три нови жертви. Най-малко трима души загинаха при сблъсъци между демонстранти и полиция. Напрежението в латиноамериканската страна достигна до точка на кипене.
През изминалото денонощие демонстрации се проведоха в почти всички големи градове на страната. В столицата Каракас беше най-големият протест, който опозицията определи като „майката на всички маршове”. Според официалните данни две от жертвите са ученик, убит от гумен куршум в Каракас и жена застреляна в град Сан Кристобал на границата с Колумбия. Третата жертва в служител от националната гвардия.
До насилието в Каракас се стигна, след като демонстрантите започнаха да замерят служители на реда с камъни и бутилки. Полицаите отговориха със сълзотворен газ и гумени патрони.
Симпатизанти на президента Николас Мадуро организираха паралелен контра протест. Исканията на опозицията са предсрочни избори за държавен глава и незабавното освобождаването на политическите затворници.
От месеци Венецуела е обхваната от протести срещу социалистическото управление на президента Николас Мадуро. Все повече хора го обвиняват за задълбочаващата се икономическа криза – безпрецедентно високата инфлация и  липсата на елементарни стоки по магазините.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани