Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изпити по спецподготовка в Сливен

[post-views]

kursantiВ Центъра за подготовка на специалисти приключиха тридневните изпити на 83-ма военонослужещи от Сухопътните войски. Те се обучаваха по първи модул „Специална военна подготовка”, съобщиха от СВ. Пред комисия воините положиха изпити по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка.
Прякото им обучение премина в Центъра за подготовка  на войници за назначаването им на сержантски длъжности и сержанти с командир подполковник Иван Байрактаров и под ръководството на взводните командири на сформираните четири взвода. Това поредно обучение и положените изпити са част от кариерното развитие на военнослужещите. Четирима от тях споделиха своето мнение.
Редник Теодора Далева от в.ф. 28610 – София: „Хората, които ни обучаваха, проявяват висок  професионализъм. Те имат новаторско отношение при провеждане на занятията, което е ценно. Ще прибавя, че хубаво впечатление ми направи добре поддържаната материална база”.
Ефрейтор Георги Бакоев от в.ф. 44200 – Стара Загора: „Офицерите и сержантите, които ни обучаваха, са много подготвени и има какво да научим от тях. Командирът на ротата капитан Ради Радев е взискателен и това ни помогна да усвоим необходимото, да повишим знанията си, да се усъвършенстваме”. 
Ефрейтор Полина Димитрова от в.ф. 18270 – Чаралица – НВУК: „Прави впечатление високият професионализъм на обучаващите. Освен това тук има и добри битови условия, висока хигиена в столовата, вкусни и разнообразни ястия, обслужването е на ниво, хората са позитивни – това е добра предпоставка за успешна работа”.
Редник Мария Николова от в.ф. 28610 – Горна Баня: „Тук специалистите така преподават, че може да разбереш и лесно да усвоиш. Те знаят, умеят и имат подход, благодарение на което за кратко време ни дават една много полезна за нас подготовка”.  

Най-ново

Избрани