Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Масови арести след операция на Интерпол в Европа

[post-views]
Масови арести след операция на Интерпол в Европа

interpolКонфискувани стотици огнестрелни оръжия и десетки арестувани. Това е равносметката от последната спецоперация на Интерпол с кодово име „Спусък 2”, която е насочена срещу незаконната продажба и трафик на оръжия в Европа.
При операцията, проведена на територията на страни от Източна Европа и Балканите, са иззети общо 321 огнестрелни оръжия и хиляди муниции. Сред конфискувания арсенал е имало и гранатомети. Близо 150 души са арестувани при спецакцията, в която са участвали над 8000 полицаи от 23 страни.

Бранислав Павлович – началник на Интерпол, Сараево:

„Успехът не се измерва единствено в това, колко проверки си направил, колко души си арестувал или количеството конфискувани оръжия. Използвайки синхронизирани полицейски действия едновременно в различни страни изпращаме ясен сигнал на престъпниците, че полицаите от цял свят работят заедно срещу организираната престъпност.”

С все по-нарастващата опасност от терористични нападения и бързо растящия пазар на търговията с незаконни оръжия, основната цел на операция Спусък 2 е да създаде мащабна и добре смазана полицейска мрежа, която да се справи с проблема.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани