Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Подготвяме се ефективно за председателството на ЕС

[post-views]
Отбелязваме Деня на Европа

Служебният кабинет успя да изгради ефективен и отлично функциониращ механизъм за работа между отговорните институции и постигна важни резултати в подготовката на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Това заяви заместник министър-председателят Деница Златева на работна среща с ръководителите на дипломатическите мисии на държавите-членки на Европейския съюз, съобщиха от Министерски съвет. 
Деница Златева представи пред Дипломатическия корпус напредъка по подготовката на Председателството ни, постигнат през изминалите три месеца и изрази готовност да бъде ангажиран партньор на каузата за успешното българско домакинство на Съвета на ЕС и след края на мандата на служебното правителство.
По време на срещата вицепремиерът благодари на дипломатите за активната подкрепа в подготовката на Българското председателство. 
„Вярвам, че и след съставянето на редовно правителство диалогът ще продължи и всички ще останем единни и посветени партньори в името на успеха на България начело на Европейския съюз“, заяви Деница Златева. 
От името на посланиците Н. Пр. г-н Мариан Якубоци, посланик на Словакия у нас, изрази висока оценка за напредъка в подготовката на Председателството. 
На работната среща и.д. директор на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г. Яна Дочева запозна дипломатите с дейността на Центъра. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани