Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Прокуратурата извади инфо за кражба на банка

[post-views]
Прокуратурата извади инфо за кражба на банка

5-bankaРайонната прокуратура – Благоевград представи информация във връзка с кражбата от банков офис. Става дума за извършена кражба на метален шкаф от офис на банка в Благоевград. Пресконференцията ще се проведе от 16:00 часа в заседателната зала на Съдебната палата в гр. Благоевград, на адрес: пл. “Васил Левски“ № 1 ет.4. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.
В Районна прокуратура – Благоевград е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че за времето от около 17.30 часа на 25 април до 06.20 часа на 26 април, чрез счупване на стъклен прозорец на гише в офис на „ЦКБ” АД – клон Благоевград, находящ се в сградата на КАТ при ОД на МВР Благоевград на бул. „Св. Димитър Солунски” № 83, отнел чужди движими вещи. Предметът на кражбата е един брой метален шкаф (каса), здраво укрепен, ведно с намиращата се в него сума от 15 254.86 лева и 3 585 евро. Парите във вид на банкноти и монети, както и металният шкаф, в който са се намирали, били във владение на управителя на „ЦКБ“ АД – клон Благоевград и отнети без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени – престъпление по чл. 195, ал.1, т.3, вр. чл. 194, ал.1 от НК.
Извършено е претърсване на лек автомобил, от който са иззети вещи и предмети, включително банкноти, монети, заложни билети, телефони, лаптоп и лотарийни билети. Същото действие по разследването е извършено и в къща в гр. Благоевград, откъдето са иззети телефон и мъжки дрехи, а в таванско помещение на кооперация са открити банкноти, мъжки дрехи и тесла с дървена дръжка.
В качеството на обвиняем е привлечен Илия Илиев, който с постановление на прокурор от 27.04.2017 г., е задържан за срок до 72 часа, с оглед осигуряване явяването му пред съда.
Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани