Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Програма за Деня на храбростта

[post-views]
Програма за Деня на храбростта

10-6-mai-paradНа 5 май от 19.00 ч. в голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов” ще се състои празничният концерт с участието на Гвардейския представителен духов оркестър и Ансамбъла на Въоръжените сили. След завършването на концерта е предвидена празнична илюминация.
На 6 май – Деня на храбростта и Празник на Българската армия, от 9.00 ч. пред Паметника на Незнайния воин ще бъде отслужен водосвет на бойните знамена. От 10.00 ч. на площад „Княз Александър Първи” ще се състои военният парад с командващ – командира на Военновъздушните сили генерал-мейор Цанко Стойков.
В парада ще участват следните блокове: Гвардейски представителен духов оркестър; знаменен взвод на Националната гвардейска част (НГЧ); представителен блок на ВА „Г. Ст. Раковски” с бойното знаме на академията; представителен блок на НГЧ с бойното знаме на частта; представителен блок от Националния военен университет (НВУ) „В. Левски” с бойното знаме на университета; два представителни блока от Сухопътните войски с бойните им знамена; представителен блок от Военновъздушните сили (ВВС) с представителното знаме на ВВС; представителен блок от Военноморските сили (ВМС) с представителното знаме на ВМС; представителен блок от Бригада „Специални сили” с бойното знаме на бригадата; представителен блок, съставен от формирования, подчинени на Съвместното командване на силите с бойното знаме на Мобилната КИС.
В парада ще участва също авиационна техника. Хеликоптер Ми-17 ще прелети над площада, носейки националния флаг, придружаван от два хеликоптера „Кугър”.
Съвместните тренировки на представителните блокове са насрочени за 3 и 4 май. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани