Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сдал-приел сред US-аташетата у нас

[post-views]
Сдал-приел сред US-аташетата у нас

10-mo-atashe„България отдава стратегическа важност на връзките си със Съединените щати. Дълбоко ценим сътрудничеството както с посолството на САЩ в София, така и с екипа на военния аташе”. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев на церемонията по награждаване на полковник Джеймс Кроухърст, аташе по отбраната на САЩ в България, с награден знак „За принос към Министерството на отбраната”. По думите на министър Янев полковник Кроухърст е бил за пример с неговата отдаденост към работата и ангажименти към всички съвместни проекти и наградата е признание за неговите високи постижения, съобщиха от МО. Министърът на отбраната поздрави и пожела успешна работа и на новия аташе по отбраната на САЩ – полковник Шанън Джонсън.
„Благодаря лично на министър Янев и на всички български колеги, с които съм работил, за ползотворната съвместна дейност през годините”, каза в отговор полковник Кроухърст. Той подчерта, че българските военнослужещи са ценни и достойни хора, които заслужават уважение.
Заместник-посланикът на САЩ Мартина Стронг също благодари на досегашния аташе по отбраната на САЩ за усилията му в изграждането на отлични партньорски взаимоотношения с България. По-рано през деня началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев се срещна с полковник Кроухърст и изказа благодарност за личния му принос в развитието на двустранното военно сътрудничество. Генерал-лейтенант Боцев подчерта ангажимента на Щаба на отбраната към повишаване мотивацията на личния състав на Българската армия и издигането на престижа на военната професия.
10-mo-atasheeПолковник Кроухърст поздрави началника на отбраната за неговата амбиция в подкрепа развитието на българските военнослужещи, доказана във военната му кариера. На срещата бе представен новият аташе по отбраната на САЩ в България – полковник Шанън Джонсън.
Началникът на отбраната го запозна с основните проекти за модернизация на Българската армия и с бъдещата дейност по развитието на Въоръжените сили. Той акцентира върху съвместните подготовки и учения с участието на български военнослужещи през 2017 г. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани