Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентските избори във Франция – обвиниха Льо Пен в плагиатство

[post-views]
Под знака на скандала Марин Льо Пен  се състезава за Елисейския дворец

National Front Leader Marine Le Pen Campaigns In LilleКандидат-президентската надпревара във Франция навлезе в заключителна си фаза. В навечерието на вота кандидатът на националистическия Национален Фронт Марин льо Пен се оказа в центъра на скандал. Френска медия обвивни Льо Пен, че при последната си реч е използвала цели пасажи от своя противник Франсоа Фийон.
Френската онлайн телевизия първа направи съпоставка с речите на консервативния кандидат Франсоа Фийон, който отпадна от надпреварата и тази на националистката Марин Льо Пен.
Първата реч е от 15 април, докато тази на Льо Пен е от 1 май,  се казва във видеото.
Пасажът, за който се твърди, че лидерът на Национален Фронт е заимствала от Фийон, е споменаването на географията на френските граници, френския език и цитат от министър-председателя на Франция по времето на Първата световна война Жорж Клемансо. Национален фронт отрекоха обвиненията, като посочиха, че въпросната реч на Льо Пен, е вид съгласие с Фийон, което е доказателство, че партията не е сектантска.
Анализатори коментират, че препратката на Льо Пен е сигнал, тя е твърдо решена да се бори за всеки глас за балотажа на 7 май.
Според последните социологически проучвания независимият проевропейски кандидат Емаюел Макрон продължава да води убедително пред Льо Пен. Независимо от това, надпреварата се очаква да е оспорвана.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани